söndag 9 februari 2014


För optimal hälsa balansera din måltid med mat 

(livsmedel) som är fullvärdiga näringsmässigt och som ger rätt energi!

Det är ur maten du hämtar den näring som är så grundläggande för din allmänhälsa. Ur maten 
får du även den energi som är så viktig för ditt energibehov 
(kaloribehov) genom de energigivande näringsämnenakolhydraterproteiner och fett.



Har Du någon gång efter att Du har ätit något som Du vet är jätte nyttigt känt någon skillnad på ditt mående ? Det kanske inte händer med ett mål nyttig mat. Kroppen måste få tid att anpassa sig till det nya hälsosamma. Likaväl som kroppen vänjer sig vid "junkfood" som många många äter dagligen. 

Det äts så mycket ohälsosamt att sjukdomarna står på kö för att vara den som är mest intressant för läkevetenskapen. Om Du tittar på bilden och försöker klura ut vad det är som ligger på talriken är det säkert många som vattnas i munnen, men en hel del av oss tycker det ser fattigt ut.

 Vi är så vana vid att talriken ska innehålla en rejäl portion för att det ska vara tilltalande för ögat. Och det är här det blir intressant. Det vi har sett så mycket av på talriken när vi ska äta, har etsats sig fast på näthinnan som man säger och då är det svårt att förändra den bilden.

Sen har vi givetvis priset på den mat vi äter. Ingen vill betala hutlöst för mat. Samma är det med allt som är billigt vad det än må vara. Man får vad man betalar för är ett alltför sant uttryck. Tänker man på de pågående utsläppen från fabriker världen över och som hamnar i vårt vatten, i luften och då så klart i våra kroppar. Det därför det är så viktigt med vad vi äter så att våra kroppar kan rena sig från dessa miljöförstörande utsläpp. Med antioxidanter har kroppen en stor hjälp. Att vi motionerar är av allra största vikt när kroppen ska renas då det med svetten uttransporteras en hel massa "skit".

Det röks mer cigaretter än det köps hälsosam mat och med det som facit kan det inte mer än bli sjukdomar av vårt sätt att se på våra kroppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar